Taspar Laptop

Foto met dank aan Flickr

Welke laptops zijn er?

Als je een laptop wilt kopen, maak dan je borst maar nat. Er zijn namelijk heel veel soorten en maten verkrijgbaar in de winkel en in online shops. De meeste van deze laptops kunnen onderverdeed worden in één van de volgende categorieën:

 

  • de traditionele inklapbare laptop

  • standalone tablets

  • hybride (2-in-1)laptops met afneembaar scherm

  • netbooks

  • notebooks.

     

De traditionele inklapbare laptop

Dit type laptop wordt het langst verkocht. Het bestaat uit een laptop en een toestenbord die met scharnieren aan elkaar vast zitten. Hierdoor kan het scherm dichtgeklapt worden over het toetsenbord waardoor de computer makkelijk in een laptoptas meegenomen kan worden. Door het dichtklappen blijven het scherm en het toetsenbord goed beschermd terwijl je onderweg bent met je computer.

Standalone tablets 

De standalone tablets zijn tablets die op een speciale tabletstandaard geplaatst worden. De tablet inclusief standaard wordt op het bureau gezet en via het touchscreen kan de tablet dan bediend worden met de stylus pen. Wordt de tablet op een zuil geplaatst dan kan deze gebruikt worden bij presentaties en lezingen.

Hybride (2-in-1)laptops

Tegenwoordig zijn de meeste laptops hybride laptops . Hybrides zijn apparaten die je zowel als tablet als laptop kunt gebruiken. Ze zien er uit als laptops, maar in plaats van een scherm hebben deze apparaten en frame waarin de tablet geklikt kan worden. De tablet fungeert dan als scherm en bovendien heb je er dan een toetsenbord bij.

Netbook

Een netbook is een kleine laptop die vooral bedoeld is om op internet te werken. Dat is de reden waarom dit type meestal weinig ruimte heeft op de harde schijf en voldoende heeft aan een relatief zwakke processor. De netbooks zijn min of meer de voorloper van de standalone tablets.

Notebooks

Tot 2014 bestond er nog verschil tussen laptops en notebooks, waarbij de laptops groter en zwaarder waren dan de notebooks. De 2 apparaten kwam echter steeds dichter bij elkaar te liggen en na 20154 waren de verschillen tussen beide computers zo goed als opgeheven. Tegenwoordig wordt het onderscheid tussen notebook en laptop dus vrijwel niet meer gemaakt.